In dit artikel

Bespaar op je energiekosten met vloerisolatie

Bespaar op je energiekosten met vloerisolatie (2024)

In dit artikel

Voelt jouw woning constant koud aan, ondanks dat de verwarming op volle toeren draait? Ik begrijp precies hoe je je voelt – vloerisolatie heeft mij geholpen dit probleem op te lossen en tegelijkertijd mijn energiekosten te verlagen.

In deze blogpost deel ik de voordelen van vloerisolatie, de verschillende types die beschikbaar zijn, en hoe je hiermee aanzienlijk kunt besparen op je energierekening. Lees snel verder en ontdek hoe jij ook meer wooncomfort en een lagere energierekening kunt ervaren!

Key Takeaway:

De beste vergelijkingssite van 2024 om vaste laste te besparen is Independer. Bespaar direct met de uitgebreide, onafhankelijke en gebruiksvriendelijke vergelijking op jouw verzekeringen, energiekosten en telecom.

Samenvatting

 • Vloerisolatie kan helpen om energie te besparen en de kosten van je gasrekening te verlagen, met wel 15% minder gasverbruik per jaar.
 • Goede vloerisolatie zorgt voor een comfortabeler en warmer huis, met minder tocht en koude plekken en voorkomt vochtproblemen en schimmelvorming.
 • Er zijn verschillende soorten vloerisolatie, zoals bodemisolatie, ondervloerse isolatie en isolatie van de kruipruimte, die allemaal bijdragen aan energiebesparing en wooncomfort.
 • Er zijn subsidies beschikbaar voor vloerisolatie, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), die kunnen helpen bij het verlagen van de kosten.

Voordelen van Vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaar je energie, verhoog je het wooncomfort en verminder je vochtproblemen.

Energiebesparing

Vloerisolatie helpt veel gas te besparen. Elk jaar kan je 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter besparen. Dit kan tot 15% minder op je gasrekening zijn! Isolatiechips van DroCom helpen ook energie te sparen.

Je hoeft niet meer te stoken om je huis warm te houden met isolatie. Dit bespaart veel op energiekosten. Ook andere dingen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, en speciaal glas kunnen helpen gas te besparen.

Dit is goed voor je portemonnee en de wereld!

Verhoogd wooncomfort

Vloerisolatie zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor verhoogd wooncomfort. Met een goed geïsoleerde vloer voelt het huis warmer aan en zijn er minder koude plekken.

Dit betekent dat je minder last hebt van tocht en geen koude voeten meer hebt. Daarnaast voorkomt vloerisolatie ook dat vocht en schimmel zich kunnen ophopen in de vloer, wat zorgt voor een gezondere leefomgeving.

Al met al draagt vloerisolatie bij aan een comfortabeler en aangenamer binnenklimaat in huis.

Vermindering van vochtproblemen

Vloerisolatie kan ook helpen bij het verminderen van vochtproblemen in je huis. Een goed geïsoleerde vloer houdt namelijk vocht tegen dat anders vanuit de kruipruimte omhoog kan komen.

Dit voorkomt dat er vochtplekken ontstaan op je vloerbedekking of muren. Daarnaast helpt vloerisolatie ook bij het verminderen van condensvorming in huis, wat weer kan leiden tot schimmelvorming.

Door vochtproblemen aan te pakken met vloerisolatie, zorg je voor een gezondere en comfortabelere leefomgeving in huis.

Soorten Vloerisolatie

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie om uit te kiezen, waaronder bodemisolatie, ondervloerse isolatie en isolatie van de kruipruimte.

Bodemisolatie

Bodemisolatie is een vorm van vloerisolatie waarbij de bodem van de kruipruimte wordt geïsoleerd. Dit kan gedaan worden door isolatiemateriaal, zoals chips, op de bodem te leggen.

Bodemisolatie helpt bij het verminderen van vochtproblemen en het voorkomen van warmteverlies. Het zorgt ook voor een betere isolatie van de vloer, waardoor je energie kunt besparen en je wooncomfort kunt verhogen.

Met bodemisolatie kun je een aanzienlijke besparing op je energiekosten realiseren en bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Ondervloerse isolatie

Ondervloerse isolatie is een vorm van vloerisolatie waarbij isolatiemateriaal rechtstreeks onder de vloer wordt geplaatst. Dit kan helpen om warmteverlies te verminderen en energie te besparen.

Met ondervloerse isolatie kun je het energieverbruik in huis verminderen, waardoor je op de lange termijn geld kunt besparen op je energiekosten. Het zorgt ook voor een comfortabelere en warmere vloer, waardoor het wooncomfort wordt verhoogd.

Ondervloerse isolatie kan vooral effectief zijn bij woningen met een kruipruimte of betonvloer. Het is belangrijk om het juiste isolatiemateriaal te kiezen en het isolatiewerk door een professional te laten uitvoeren om optimale resultaten te behalen.

Isolatie van kruipruimte

Ik koos ervoor om de kruipruimte te isoleren omdat dit een effectieve manier is om warmteverlies te verminderen en vochtproblemen te voorkomen. Door isolatiemateriaal aan te brengen in de kruipruimte wordt de vloer beter geïsoleerd en blijft de warmte langer binnen.

Dit zorgt voor een comfortabelere leefomgeving en bespaart op energiekosten. Daarnaast helpt kruipruimte isolatie ook om vochtproblemen, zoals schimmel en rot, te verminderen. Het is belangrijk om deze isolatie uit te laten voeren door een professional om ervoor te zorgen dat het goed gebeurt en maximale resultaten oplevert.

Kosten en Subsidies

Bereken je besparingen en ontdek de subsidie mogelijkheden. Lees verder voor alle tips over vloerisolatie!

Berekening van besparingen

Ik ga je laten zien hoe je de besparingen van vloerisolatie kunt berekenen. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 • Vloerisolatie kan jaarlijks 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter geïsoleerde vloer besparen.
 • Vloerisolatie kan een besparing opleveren van ongeveer 10 tot 15% op je gasrekening.
 • Isolatiechips, zoals die van DroCom vloerisolatie, kunnen helpen om energiekosten te verlagen.
 • Met isolatie hoef je niet meer te stoken om je huis warm te houden.
 • Vloerisolatie leidt tot aanzienlijke besparingen op je energierekening.

Subsidie mogelijkheden

Er zijn verschillende subsidie mogelijkheden beschikbaar voor vloerisolatie. Deze subsidies kunnen helpen om de kosten van isolatie te verlagen en zo nog meer te besparen op je energiekosten. Hier zijn enkele subsidie mogelijkheden:

 1. Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH): Deze regeling biedt subsidie aan huiseigenaren die energiebesparende maatregelen nemen, waaronder vloerisolatie. Je kunt tot wel 20% van de kosten vergoed krijgen, met een maximumbedrag van €10.000.
 2. Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): Hoewel deze subsidie voornamelijk gericht is op duurzame verwarmingssystemen, zoals warmtepompen, kan het ook van toepassing zijn op vloerverwarming in combinatie met vloerisolatie.
 3. Gemeentelijke subsidies: Veel gemeenten bieden ook subsidies aan voor energiebesparende maatregelen, waaronder vloerisolatie. Het is de moeite waard om contact op te nemen met je gemeente om te informeren naar eventuele lokale subsidiemogelijkheden.
 4. Lokale energiecoöperaties: Soms bieden lokale energiecoöperaties financiële ondersteuning aan huiseigenaren die willen investeren in energiebesparende maatregelen, zoals vloerisolatie.

Tips voor Vloerisolatie

Kies het juiste isolatiemateriaal, laat het isolatiewerk uitvoeren door een professional en controleer regelmatig de isolatielaag voor optimale energiebesparing. Lees verder voor meer handige tips!

Kies het juiste isolatiemateriaal

Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor vloerisolatie is het belangrijk om naar verschillende factoren te kijken. Het isolatiemateriaal moet goed passen bij jouw specifieke situatie, zoals het type vloer en de aanwezigheid van vloerverwarming.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de isolatiewaarde en duurzaamheid van het materiaal. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals isolatiechips, isolatieplaten en isolatiefolie.

Het is aan te raden om je te laten adviseren door een professional om zo de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Laat het isolatiewerk uitvoeren door een professional

Als je vloerisolatie wilt laten aanbrengen, is het verstandig om dit te laten doen door een professional. Zij hebben de kennis en ervaring om het isolatiewerk op de juiste manier uit te voeren.

Hierdoor weet je zeker dat de isolatielaag goed wordt aangebracht en dat er geen kieren of gaten ontstaan. Een professionele installatie zorgt voor een optimale isolatie en daarmee voor maximale energiebesparing en comfort in je huis.

Dus, als je wilt profiteren van de voordelen van vloerisolatie, laat het dan over aan de experts.

Controleer de isolatielaag regelmatig

Het is belangrijk om regelmatig de isolatielaag van je vloer te controleren. Door dit te doen, kun je ervoor zorgen dat de isolatie goed blijft functioneren en dat er geen problemen ontstaan.

Controleer of er geen beschadigingen zijn aan de isolatielaag, zoals scheuren of losse delen. Ook is het belangrijk om te controleren of er geen vochtproblemen zijn die de isolatie kunnen aantasten.

Door regelmatig de isolatielaag te controleren, kun je ervoor zorgen dat je energiebesparing optimaal blijft en dat je wooncomfort behouden blijft. Blijf alert op eventuele problemen en neem indien nodig maatregelen om de isolatie te repareren of te vervangen.

Meer over vaste lasten

Het is geen geheim dat de kosten van levensonderhoud blijven stijgen. Daarom is het zo belangrijk om strategisch te denken over “Investeren in vaste lasten verlaging“. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door te investeren in “Isolatie“, zoals “Spouwmuurisolatie“, “Vloerisolatie”, en “Dakisolatie“. Het is ook handig om het “Isoleren per bouwjaar” te overwegen, aangezien de isolatiebehoeften kunnen verschillen op basis van wanneer een huis is gebouwd.

Naast isolatie zijn er andere belangrijke investeringen die kunnen helpen bij het verminderen van vaste lasten. “Zonnepanelen” zijn een uitstekende optie, gezien het “Potentieel van zonnepanelen” om aanzienlijke besparingen op elektriciteitskosten op te leveren. Ook is het overwegen van “Energiezuinige apparaten” en “Waterbesparende apparaten” cruciaal. Bijvoorbeeld, het vervangen van oude apparaten door “Energiezuinige apparaten vaste lasten” kan op de lange termijn tot aanzienlijke besparingen leiden.

Vervoer is een andere belangrijke overweging. “Investeren in elektrische of hybride auto’s” kan helpen bij het verminderen van de brandstofkosten, terwijl “Elektrische of hybride auto’s” ook een positieve invloed heeft op het milieu. Bovendien is het vervangen van oude gloeilampen door “LED-verlichting” een andere eenvoudige manier om elektriciteitskosten te verminderen.

Het installeren van “Slimme thermostaten” kan ook helpen bij het beheersen van de verwarmings- en koelingskosten, gezien het “Effect slimme thermostaten” op het vermogen om de temperatuur van uw huis efficiënter te regelen. Bovendien kan het installeren van “Regenwateropvangsystemen” helpen bij het verminderen van het waterverbruik, wat op zijn beurt helpt bij het verminderen van “Regenwateropvangsystemen vaste lasten“.

Ten slotte is het belangrijk om het “Langetermijneffect van isolatie” te overwegen. Hoewel de initiële investeringskosten hoog kunnen zijn, kan het “ROI van isolatie” op de lange termijn aanzienlijk zijn, wat helpt bij het verminderen van de vaste lasten op de lange termijn.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik besparen op energiekosten met vloerisolatie?

Je kunt besparen op je energiekosten door vloerisolatie te gebruiken. Dit helpt om warmteverlies te beperken, waardoor je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen.

2. Wat is het beste isolatiemateriaal voor vloerisolatie?

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen voor vloerisolatie. De keuze hangt af van onder andere de eigenschappen van het huis en de isolatiemethode.

3. Kan ik vloerisolatie combineren met dubbel glas of HR++ glas?

Ja, het combineren van vloerisolatie met dubbel glas of HR++ glas kan leiden tot een nog grotere energiereductie en is een stap richting duurzame energieoplossingen.

4. Is vloerisolatie ook goed voor het milieu?

Ja, vloerisolatie is een milieuvriendelijke isolatie keuze. Het helpt bij het verlagen van de energiekosten en draagt bij aan energieefficiëntie.

» Referenties

1. How to Budget for Fixed and Variable Expenses, By Emily Starbuck Gerson, May 12, 2023
https://www.experian.com/blogs/ask-experian/how-to-budget-for-fixed-and-variable-expenses/

2. Budgeting Tips: 10 Ways to Lower Your Life’s Fixed Costs, WRITTEN by JOSHUA BECKER
https://www.becomingminimalist.com/budgeting-tips/

3. Do Consumers Distinguish Fixed Cost from Variable Cost? “Schmeduling” in Two-Part Tariffs in Energy, Koichiro Ito & Shuang Zhang, REVISION DATE August 2023
https://www.nber.org/papers/w26853

» Referenties

Team Vastelastenbesparing.nl

Team Vastelastenbesparing.nl

Wij zijn het gepassioneerde team achter Vastelastenbesparing.nl, vastbesloten om jou te voorzien van praktische inzichten om je vaste lasten te verminderen. Met een diepgaande toewijding aan financiële welzijn en besparingen, streven we ernaar om onze bezoekers te voorzien van waardevolle kennis en advies. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het realiseren van financiële gemoedsrust en het creëren van een sterke financiële basis. Lees meer over ons >
Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *