In dit artikel

Telefoon- en internetkosten: Hoe deze je vaste lasten beïnvloeden

Telefoon- en internetkosten: Hoe deze je vaste lasten beïnvloeden (2024)

In dit artikel

Telefoon- en internetkosten kunnen een flinke hap nemen uit je vaste lasten. Dit probleem heb ik zelf ervaren en ik kan je vertellen, het kan behoorlijk frustrerend zijn. Dat is waarom ik me ben gaan verdiepen in de wereld van telecom en internetproviders, om te ontdekken hoe je deze kosten kunt verminderen.

In dit artikel deel ik mijn bevindingen met je, zodat je straks met gemak de maandelijkse telefoon- en internetrekening onder controle krijgt. Benieuwd? Laten we beginnen!

Key Takeaway:

De beste vergelijkingssite van 2024 om vaste laste te besparen is Independer. Bespaar direct met de uitgebreide, onafhankelijke en gebruiksvriendelijke vergelijking op jouw verzekeringen, energiekosten en telecom.

Wat zijn de kosten van telefoon- en internetdiensten voor ondernemers?

Ondernemers worden geconfronteerd met verschillende kosten voor telefoon- en internetdiensten, waaronder abonnementskosten, gesprekskosten en dataverbruik.

Abonnementskosten

Je betaalt elke maand voor je telefoon- en internetabonnement. Deze prijs hangt af van wat je in het abonnement hebt. Als je bijvoorbeeld veel data nodig hebt voor je telefoon, kan de prijs hoger zijn.

Ook als je snel internet wilt, kost je dat meer. Maar let op, deze kosten zijn vaak aftrekbaar als zakelijke kosten. Dus als je een eigen bedrijf hebt, kan dit helpen om de kosten te drukken.

Een zakelijk telefoonabonnement is namelijk aftrekbaar. Zelfs als het abonnement op je privéadres staat, kun je de kosten zakelijk verrekenen. Niet vergeten: het vergelijken van abonnementen kan je ook geld besparen!

Gesprekskosten

Als ondernemer moet ik ook rekening houden met de kosten van gesprekken die ik voer via mijn telefoonabonnement. Deze gesprekskosten kunnen behoorlijk oplopen, vooral als ik veel internationale gesprekken voer.

Gelukkig zijn er manieren om deze kosten te beperken. Zo kan ik ervoor kiezen om een zakelijk telefoonabonnement af te sluiten dat lagere tarieven hanteert voor zakelijke gesprekken.

Ook kan ik gebruik maken van VoIP-telefonie, waarbij gesprekken via internet worden gevoerd en de kosten vaak lager zijn dan bij traditionele telefonie. Daarnaast kan ik altijd onderhandelen met mijn provider om betere deals te krijgen en te besparen op mijn gesprekskosten.

Dataverbruik

Mijn dataverbruik is een belangrijk onderdeel van mijn telefoon- en internetkosten. Ik gebruik dagelijks mijn smartphone om te surfen op het internet, video’s te bekijken en sociale media te gebruiken.

Dit kan leiden tot hogere kosten, vooral als ik mijn datalimiet overschrijd. Gelukkig zijn er manieren om mijn dataverbruik onder controle te houden, zoals het gebruik van wifi in plaats van mobiele data wanneer beschikbaar en het beperken van het streamen van video’s in hoge kwaliteit.

Het is ook handig om meldingen in te stellen voor het overschrijden van mijn datalimiet, zodat ik bewust ben van mijn verbruik.

Hoe beïnvloeden deze kosten mijn vaste lasten?

De kosten van telefoon- en internetdiensten hebben directe impact op mijn maandelijkse uitgaven, mijn bedrijfswinst en de belastingaftrekbaarheid van deze kosten.

Verhoging van de maandelijkse uitgaven

Mijn maandelijkse uitgaven kunnen stijgen door de kosten van telefoon- en internetdiensten. Deze kosten zijn vaak terugkerend en kunnen een aanzienlijk deel van mijn vaste lasten vormen.

Het hebben van een telefoonabonnement of internetabonnement betekent dat ik elke maand een bepaald bedrag moet betalen. Dit kan mijn totale uitgaven verhogen en invloed hebben op mijn budget.

Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het plannen van mijn financiën en rekening te houden met eventuele prijsstijgingen of extra kosten die kunnen ontstaan.

Impact op winstgevendheid van het bedrijf

De kosten van telefoon- en internetdiensten kunnen een aanzienlijke impact hebben op de winstgevendheid van een bedrijf. Het regelmatig betalen van hoge abonnementskosten en gesprekskosten kan de maandelijkse uitgaven verhogen, waardoor er minder geld overblijft voor andere zakelijke kosten.

Deze extra kosten kunnen dus direct invloed hebben op de winst die het bedrijf genereert. Daarnaast kunnen telefoon- en internetkosten echter ook positief bijdragen aan de winstgevendheid, aangezien ze aftrekbaar zijn voor belastingdoeleinden.

Dit betekent dat ondernemers een deel van deze kosten kunnen terugkrijgen bij hun belastingaangifte, waardoor hun totale belastingafdracht lager wordt en ze meer winst overhouden. Het is dus belangrijk om de impact van telefoon- en internetkosten op de winstgevendheid te begrijpen en hier strategisch mee om te gaan om het financiële succes van het bedrijf te bevorderen.

Belastingaftrekbaarheid van deze kosten

De kosten van telefoon- en internetdiensten kunnen in sommige gevallen aftrekbaar zijn voor belastingdoeleinden. Als je deze kosten maakt voor zakelijke doeleinden, bijvoorbeeld voor het bellen met klanten of het gebruik van internet voor je werk, kun je ze vaak opvoeren als aftrekbare bedrijfskosten.

Houd er echter rekening mee dat er specifieke regels en voorwaarden zijn, vooral voor ZZP’ers, met betrekking tot de aftrekbaarheid van deze kosten. Het is daarom belangrijk om de regels te raadplegen en indien nodig professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je gebruik kunt maken van de belastingaftrekbaarheid van deze kosten.

Tips om telefoon- en internetkosten te verminderen

Vergelijk verschillende aanbieders en tarieven om de beste deal te vinden. Lees verder voor nog meer handige tips!

Vergelijken van aanbieders en tarieven

Ik vergelijk regelmatig verschillende aanbieders en tarieven om te zorgen dat ik de beste deal krijg voor mijn telefoon- en internetdiensten. Dit helpt me geld te besparen en mijn vaste lasten te verlagen. Hier zijn een paar tips die je kunt gebruiken bij het vergelijken van aanbieders:

 • Kijk naar de abonnementskosten en zorg ervoor dat je een pakket kiest dat past bij jouw behoeften.
 • Controleer of er kortingen of speciale aanbiedingen beschikbaar zijn, zoals introductieaanbiedingen of bundelpakketten.
 • Lees reviews of vraag andere mensen naar hun ervaringen met de verschillende providers.
 • Let op eventuele bijkomende kosten, zoals installatiekosten of kosten voor extra diensten.
 • Overweeg ook de klantenservice van de provider. Het is belangrijk om een betrouwbare provider te hebben die snel reageert op eventuele problemen.

Gebruik maken van bundels en kortingen

Om mijn telefoon- en internetkosten te verminderen, maak ik gebruik van bundels en kortingen:

 • Abonnementsbundels: Ik kies een bundel die past bij mijn bel- en datagebruik. Zo voorkom ik onverwachte extra kosten.
 • Combinatiepakketten: Ik overweeg een combinatiepakket waarbij ik mijn telefoon-, internet- en televisieabonnementen bij dezelfde provider afneem. Dit kan voordeliger zijn dan losse abonnementen.
 • Speciale aanbiedingen: Ik houd de aanbiedingen van providers in de gaten. Soms zijn er tijdelijke kortingen of acties waarmee ik geld kan besparen op mijn maandelijkse kosten.
 • Loyaliteitsprogramma’s: Als bestaande klant kom ik mogelijk in aanmerking voor extra kortingen of voordelen. Het loont om te informeren naar eventuele loyaliteitsprogramma’s van mijn provider.
 • Onderhandelen: Ik ben niet bang om met mijn provider te onderhandelen over de prijs van mijn abonnement. Soms kun je een betere deal krijgen door simpelweg te vragen.

Efficiënt gebruik van telefoon- en internetdiensten

Om kosten te besparen op telefoon- en internetdiensten, zijn er een aantal efficiënte manieren om deze diensten optimaal te gebruiken. Hier zijn enkele tips:

 1. Sluit onnodige apps af: Door apps die je niet gebruikt af te sluiten, bespaar je dataverbruik en verleng je de levensduur van de batterij.
 2. Beperk video- en audiostreaming: Het streamen van video’s en muziek verbruikt veel data. Beperk het gebruik hiervan wanneer je alleen mobiele data hebt of kies voor lagere kwaliteitsopties.
 3. Gebruik wifi waar mogelijk: Maak gebruik van wifi-netwerken bij jou in de buurt om je dataverbruik te verminderen.
 4. Houd bestanden klein: Verklein de grootte van foto’s en video’s voordat je ze via telefoon- of internetdiensten verzendt om dataverbruik te minimaliseren.
 5. Schakel automatische updates uit: Voorkom onverwachte dataverbruikskosten door automatische app-updates uit te schakelen wanneer je geen wifi hebt.
 6. Maak gebruik van offline-modus: Wanneer je geen toegang hebt tot internet, maak dan gebruik van offline-modus voor apps die dit ondersteunen, zoals navigatie-apps en documentbewerkers.
 7. Beveilig je verbinding: Zorg ervoor dat je een beveiligde verbinding hebt bij het gebruik van openbare wifi-netwerken om gegevensdiefstal of hacks te voorkomen.
 8. Vermijd overmatig bellen naar buitenlandse nummers: Internationale gesprekken kunnen hoge kosten met zich meebrengen. Overweeg om gebruik te maken van goedkopere alternatieven zoals VoIP-diensten.
 9. Schakel push-notificaties uit: Beperk het aantal push-notificaties van apps om dataverbruik en afleiding te verminderen.
 10. Gebruik compressie-apps en -diensten: Maak gebruik van apps en diensten die gegevenscompressie bieden, waardoor de hoeveelheid data die wordt verbruikt tijdens het surfen op internet kan worden verminderd.

Onderhandelen met providers voor betere deals

Ik heb geleerd dat het belangrijk is om met mijn telefoon- en internetprovider te onderhandelen voor betere deals. Hier zijn een paar tips:

 1. Vergelijk tarieven van verschillende aanbieders: Door de tarieven van verschillende providers te vergelijken, kun je een idee krijgen van wat een redelijke prijs is voor de diensten die je nodig hebt.
 2. Gebruik je onderhandelingsvaardigheden: Als je al klant bent bij een provider, kun je proberen te onderhandelen over lagere tarieven of extra voordelen. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar kortingen, gratis upgrades of andere speciale aanbiedingen.
 3. Wees bereid om over te stappen: Als je niet tevreden bent met de service of prijzen van je huidige provider, overweeg dan om over te stappen naar een andere aanbieder. Vaak bieden nieuwe klanten speciale promoties en kortingen.
 4. Let op contractvoorwaarden: Zorg ervoor dat je de contractvoorwaarden begrijpt voordat je akkoord gaat met een nieuwe deal. Let op eventuele verborgen kosten of beperkingen.
 5. Vraag om bundeldeals: Veel providers bieden bundels aan waarin telefoon-, internet- en televisiediensten worden gecombineerd. Deze bundels kunnen vaak goedkoper zijn dan afzonderlijke abonnementen.

Overstappen naar VoIP-telefonie voor kostenbesparing

Ik ben overgestapt naar VoIP-telefonie om kosten te besparen. Hier zijn de voordelen:

 • Lagere maandelijkse kosten voor telefonie
 • Geen extra gesprekskosten meer
 • Bundels en kortingen beschikbaar bij VoIP – providers
 • Efficiënter gebruik van telefoondiensten mogelijk
 • Mogelijkheid om te onderhandelen met providers voor betere deals

Conclusie

Telefoon- en internetkosten hebben een directe invloed op je vaste lasten als ondernemer. Ze verhogen je maandelijkse uitgaven en kunnen de winstgevendheid van je bedrijf beïnvloeden.

Het is belangrijk om deze kosten te verminderen door aanbieders en tarieven te vergelijken, bundels en kortingen te gebruiken, efficiënt gebruik te maken van telefoon- en internetdiensten, te onderhandelen met providers voor betere deals en over te stappen naar VoIP-telefonie voor kostenbesparing.

Meer over vaste lasten

In onze nieuwe reeks over “Vaste lasten info” nemen we je mee op een reis om de verschillende facetten van persoonlijke financiën te ontdekken. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe “Telefoon- en internetkosten” zich verhouden tot “Huur en hypotheek“, of hoe “Ziektekosten” oplopen naast “Levensverzekering” en “Autoverzekering“, dan ben je hier aan het juiste adres.

In de stad waar we wonen, komen ook “Gemeentelijke belastingen” kijken, terwijl we voor ons thuis constant rekening moeten houden met “Onderhoudskosten“. Families hebben mogelijk ook te maken met “Kinderopvang kosten” en de immer stijgende “Studiekosten“, vooral als we kijken naar de effecten van “Ouder worden“.

Daarnaast, met de wisseling van de seizoenen, zijn er altijd “Seizoensgebonden kosten” waarmee rekening moet worden gehouden. Of je nu reist met het openbaar vervoer of je eigen auto, “Transportkosten” kunnen flink oplopen. Heb je een trouwe viervoeter of misschien een pluizige vriend thuis? Vergeet dan niet de “Huisdier kosten“.

Het beheren van een “Persoonlijke budget” kan uitdagend zijn, vooral in het licht van “Economische veranderingen“. Gelukkig bieden “Digitale diensten” een helpende hand om ons financieel op het juiste pad te houden. En voor degenen die hun lichaam fit willen houden, kunnen “Fitnessabonnementen” een vaste post worden.

Terwijl sommigen van ons streven naar “Duurzaam leven Groene keuzes“, beïnvloeden onze “Lifestylekeuzes” zeker onze maandelijkse uitgaven. Dit alles komt samen in wat we kennen als onze “Woonlasten“, een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Bekijk onze andere blogs om meer te weten te komen over elk van deze onderwerpen!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn telefoon- en internetkosten?

Telefoon- en internetkosten zijn maandelijkse uitgaven voor vaste telefoon, mobiele telefonie en breedbandinternet.

2. Hoe kunnen telefoon- en internetkosten mijn vaste lasten beïnvloeden?

Als deze kosten hoog zijn, kunnen ze je vaste lasten verhogen. Deze kosten zijn samen met huur, hypotheek, verzekeringen en energie deel van je vaste lasten.

3. Hoe verdeel ik de telefoon- en internetkosten als ik samenwoon?

Bij samenwonen wordt vaak gekozen voor gezamenlijke uitgaven. Telefoon- en internetkosten kun je dan delen om de kosten laag te houden.

4. Zijn telefoonkosten aftrekbare kosten?

Ja, zakelijke telefoonkosten zijn vaak aftrekbare kosten. Maar je privételefoonabonnement is meestal niet aftrekbaar.

5. Hoe kan ik budgetteren voor telefoon- en internetkosten?

Door rekening te houden met deze kosten bij het budgetteren van vaste lasten, kun je zorgen dat je genoeg geld hebt voor al je uitgaven.

» Referenties

1. How to Budget for Fixed and Variable Expenses, By Emily Starbuck Gerson, May 12, 2023
https://www.experian.com/blogs/ask-experian/how-to-budget-for-fixed-and-variable-expenses/

2. Budgeting Tips: 10 Ways to Lower Your Life’s Fixed Costs, WRITTEN by JOSHUA BECKER
https://www.becomingminimalist.com/budgeting-tips/

3. Do Consumers Distinguish Fixed Cost from Variable Cost? “Schmeduling” in Two-Part Tariffs in Energy, Koichiro Ito & Shuang Zhang, REVISION DATE August 2023
https://www.nber.org/papers/w26853

» Referenties

Picture of Team Vastelastenbesparing.nl

Team Vastelastenbesparing.nl

Wij zijn het gepassioneerde team achter Vastelastenbesparing.nl, vastbesloten om jou te voorzien van praktische inzichten om je vaste lasten te verminderen. Met een diepgaande toewijding aan financiële welzijn en besparingen, streven we ernaar om onze bezoekers te voorzien van waardevolle kennis en advies. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het realiseren van financiële gemoedsrust en het creëren van een sterke financiële basis.Lees meer over ons >
Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *