In dit artikel

Hoe verlaag je vaste lasten: goedkopere verzekeringen vinden

Hoe verlaag je vaste lasten: goedkopere verzekeringen vinden (2024)

In dit artikel

Ben je het zat om elke maand veel geld kwijt te zijn aan vaste lasten? Je bent niet de enige, ik zat in dezelfde situatie, tot ik ontdekte dat veel Nederlanders te veel betalen voor hun verzekeringen.

Dit artikel helpt je om je vaste lasten fors te verlagen, met name door het overstappen naar goedkopere verzekeringen. Lees verder en ontdek hoe jij ook flink kan besparen!

Key Takeaway:

De beste vergelijkingssite van 2024 om vaste laste te besparen is Independer. Bespaar direct met de uitgebreide, onafhankelijke en gebruiksvriendelijke vergelijking op jouw verzekeringen, energiekosten en telecom.

Samenvatting

 • Houd je uitgaven bij en krijg grip op je financiën.
 • Zeg onnodige abonnementen op en bespaar direct kosten.
 • Verlaag je energierekening door bewust om te gaan met je verbruik.
 • Verander of zeg verzekeringen op en zoek naar goedkopere alternatieven.
 • Zet rood staan uit bij je bank en voorkom extra kosten.
 • Plaats je spaargeld bij een bank met hoge rente en verdien zo extra geld.
 • Neem een Sim Only abonnement en bespaar op je telefoonkosten.
 • Vraag ontheffing aan voor gemeentelijke belastingen en verminder je kosten.
 • Verkoop je oude spullen tweedehands en verdien extra geld.
 • Maak een bespaarplan en werk gericht aan het verlagen van je vaste lasten.

10 Bespaartips om je vaste lasten flink te verlagen

1. Houd je uitgaven bij en krijg grip op je financiën.

2. Zeg onnodige abonnementen op en bespaar direct kosten.

3. Verlaag je energierekening door bewust om te gaan met je verbruik.

4. Verander of zeg verzekeringen op en zoek naar goedkopere alternatieven.

5. Zet rood staan uit bij je bank en voorkom extra kosten.

6. Plaats je spaargeld bij een bank met hoge rente en verdien zo extra geld.

7. Neem een Sim Only abonnement en bespaar op je telefoonkosten.

8. Vraag ontheffing aan voor gemeentelijke belastingen en verminder je kosten.

9. Verkoop je oude spullen tweedehands en verdien extra geld.

10. Maak een.

Houd je uitgaven bij

Het is slim om te weten waar je geld heen gaat. Maak een lijst van al je uitgaven. Dit kan helpen om te zien waar je geld naar toe gaat. Je kunt ook apps gebruiken voor dit doel. Dan zie je welke kosten hoog zijn.

Misschien geef je wel te veel uit aan koffie of snacks. Door op te letten kun je snel geld besparen.

Zeg onnodige abonnementen op

Ik raad aan om onnodige abonnementen op te zeggen om geld te besparen. Veel mensen betalen elke maand voor abonnementen die ze eigenlijk niet gebruiken. Door deze abonnementen op te zeggen, kun je je vaste lasten verlagen en meer geld overhouden.

Neem eens de tijd om je bankafschriften door te nemen en kijk welke abonnementen je hebt lopen. Vraag jezelf af of je ze echt nodig hebt. Als dat niet het geval is, zeg ze dan op. Je zult versteld staan ​​hoeveel geld je kunt besparen door alleen al die onnodige abonnementen te schrappen.

Bespaar op je energierekening

Als je wilt besparen op je energierekening, zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen. Zorg ervoor dat je alle niet-gebruikte apparaten uitschakelt en de stekkers uit het stopcontact haalt.

Verlaag ook de thermostaat in de winter en verhoog deze in de zomer. Maak gebruik van natuurlijk licht en schakel over naar energiezuinige lampen. Isoleer je huis goed, bijvoorbeeld door tochtstrips te plaatsen.

En vergeet niet om regelmatig je energieleverancier te vergelijken en over te stappen naar een voordeligere optie. Met deze eenvoudige tips kun je flink besparen op je energierekening.

Verander of zeg verzekeringen op

Als je vaste lasten wilt verlagen, is het een goed idee om je verzekeringen te bekijken. Misschien betaal je wel te veel voor je huidige verzekeringen. Je kunt overwegen om over te stappen naar een andere verzekeraar met lagere premies.

Het opzeggen van onnodige verzekeringen kan ook helpen om geld te besparen. Door kritisch naar je verzekeringen te kijken en eventueel te wisselen, kun je je vaste lasten verminderen.

Zet rood staan uit bij je bank

Ik raad je aan om rood staan bij je bank uit te zetten. Het kan verleidelijk zijn om af en toe rood te staan als je wat extra geld nodig hebt, maar het kan je veel geld kosten. Banken rekenen namelijk hoge rentes voor rood staan.

Door rood staan uit te zetten, voorkom je dat je onnodige kosten maakt. Het is beter om een buffer op te bouwen, zodat je niet in de verleiding komt om rood te staan. Zo bespaar je geld en heb je meer controle over je financiën.

Plaats je spaargeld bij een bank met hoge rente

Ik heb ontdekt dat het plaatsen van je spaargeld bij een bank met een hoge rente een slimme manier kan zijn om vaste lasten te verlagen. Als je geld op een spaarrekening staat met een hoge rente, kun je namelijk extra inkomen genereren zonder veel moeite te doen.

Het is belangrijk om te zoeken naar banken die hogere rentetarieven bieden dan de gemiddelde spaarrekening, zodat je meer financieel voordeel kunt behalen. Dit kan echt helpen om je vaste lasten te verminderen en meer geld over te houden voor andere uitgaven.

Dus waarom niet profiteren van deze mogelijkheid en je spaargeld plaatsen bij een bank die een hoge rente biedt?.

Neem een Sim Only abonnement

Ik raad aan om een Sim Only abonnement te nemen. Een Sim Only abonnement is een telefoonabonnement zonder toestel. Hierdoor zijn de maandelijkse kosten lager dan bij een abonnement met een nieuwe telefoon.

Je kunt je huidige telefoon blijven gebruiken en bespaart zo geld op je vaste lasten. Met een Sim Only abonnement kun je nog steeds bellen, sms’en en internetten, maar dan tegen een lagere prijs.

Dit kan helpen om je vaste lasten te verlagen en grip te houden op je geld.

Vraag ontheffing aan voor gemeentelijke belastingen

Ik raad aan om ontheffing aan te vragen voor gemeentelijke belastingen. Dit kan helpen om je vaste lasten te verlagen. Gemeentelijke belastingen, zoals de afvalstoffenheffing en de ozb, kunnen een behoorlijke kostenpost zijn.

Door ontheffing aan te vragen, kun je in aanmerking komen voor een verlaging of zelfs vrijstelling van deze belastingen. Het is de moeite waard om te controleren of je hiervoor in aanmerking komt, aangezien het je financiële lasten aanzienlijk kan verminderen.

Verkoop je oude spullen tweedehands

Ik verkoop mijn oude spullen tweedehands om extra geld te verdienen. Veel mensen zijn bereid om tweedehands spullen te kopen, dus het is een goede manier om wat extra geld te verdienen en tegelijkertijd ruimte in mijn huis te maken.

Ik kan mijn oude kleding, elektronica of meubels verkopen op online marktplaatsen zoals Marktplaats of Facebook Marketplace. Door het verkopen van mijn oude spullen tweedehands, kan ik mijn vaste lasten verlagen en geld besparen.

Maak een bespaarplan

Ik raad je aan om een bespaarplan te maken. Dit helpt je om doelgericht te besparen en geeft je een duidelijk overzicht van waar je geld naartoe gaat. Begin met het opschrijven van al je vaste lasten en maandelijkse uitgaven.

Kijk kritisch naar waar je op kunt besparen, bijvoorbeeld door abonnementen op te zeggen of goedkopere verzekeringen te vinden. Stel realistische doelen voor jezelf en bepaal hoeveel geld je elke maand wilt besparen.

Houd je voortgang bij en pas je plan aan indien nodig. Met een bespaarplan kun je gericht werken aan het verlagen van je vaste lasten.

Overstappen of opzeggen van verzekeringen om te besparen op vaste lasten

Overstappen of het opzeggen van verzekeringen kan een effectieve manier zijn om geld te besparen op je vaste lasten. Veel mensen betalen te veel voor hun verzekeringen, zonder zich ervan bewust te zijn dat er mogelijk goedkopere opties zijn.

Door regelmatig de premies van verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken, kun je mogelijk verzekeringen vinden met lagere tarieven. Dit kan vooral gunstig zijn bij auto- en zorgverzekeringen, aangezien deze vaak grote kostenposten zijn.

Hoewel het overstappen naar een andere verzekering een beetje werk kan vergen, kan het de moeite waard zijn als je hiermee aanzienlijk kunt besparen op je vaste lasten. Daarnaast is het ook belangrijk om kritisch te kijken naar welke verzekeringen je eigenlijk nodig hebt.

Misschien heb je bepaalde verzekeringen die niet langer relevant zijn of die overlappen met andere verzekeringen die je al hebt. Het opzeggen van deze onnodige verzekeringen kan een eenvoudige manier zijn om je vaste lasten te verminderen.

Dus, overweeg eens om je verzekeringen onder de loep te nemen en te kijken of er mogelijkheden zijn om over te stappen naar goedkopere opties of om bepaalde verzekeringen op te zeggen.

Andere manieren om vaste lasten te verlagen

Bespaar op je maandelijkse verbruik door bewust om te gaan met water en energie.

Besparen op je maandelijkse verbruik

Ik heb een paar tips om je maandelijkse verbruik te verminderen:

 1. Zet apparaten en lichten uit wanneer je ze niet gebruikt.
 2. Gebruik energiezuinige apparaten, zoals LED – lampen.
 3. Beperk het gebruik van warm water door korter te douchen en de was op lagere temperaturen te wassen.
 4. Kies voor een lagere temperatuur in huis en draag wat warmere kleding.
 5. Sluit gordijnen en rolluiken om warmte buiten te houden in de zomer en binnen te houden in de winter.

Check je abonnementen

Ik raad je aan om regelmatig je abonnementen te controleren. Hier zijn enkele tips om op te besparen:

 • Kijk kritisch naar elk abonnement en bedenk of je het echt nodig hebt.
 • Zeg abonnementen op die je niet meer gebruikt of waarvan je de waarde niet ziet.
 • Onderzoek of er goedkopere alternatieven zijn voor dezelfde diensten.
 • Doe een prijsvergelijking van verschillende aanbieders voordat je een nieuw abonnement afsluit.
 • Overweeg om bundels te combineren om geld te besparen.

Verkoop je oude spullen tweedehands

Een goede manier om wat extra geld te verdienen en je vaste lasten te verlagen, is door je oude spullen tweedehands te verkopen. Dit kunnen kledingstukken zijn die je niet meer draagt, elektronica die je niet meer gebruikt of meubels die je wilt vervangen.

Door deze spullen te verkopen, kun je wat extra geld verdienen en tegelijkertijd ruimte creëren in je huis. Er zijn verschillende online platforms waarop je je spullen kunt aanbieden, zoals Marktplaats of Facebook Marketplace.

Het is een eenvoudige manier om wat extra geld te verdienen en tegelijkertijd duurzaam bezig te zijn.

Annuleer zinloze verzekeringen

Ik raad aan om zinloze verzekeringen op te zeggen, omdat dit kan helpen om vaste lasten te verlagen. Veel mensen betalen te veel voor particuliere verzekeringen, dus het is belangrijk om kritisch te kijken naar welke verzekeringen echt nodig zijn.

Door onnodige verzekeringen te annuleren, kun je geld besparen en grip houden op je financiën.

Gebruik de diensten van doorKoen om financiële stress te verminderen

Om financiële stress te verminderen, kun je gebruik maken van de diensten van doorKoen. doorKoen kan je helpen bij het beheren van je geld, het anticiperen op onverwachte uitgaven en het vinden van manieren om te besparen op vaste lasten, waaronder verzekeringen.

doorKoen kan je advies geven over welke verzekeringsopties het beste bij jou passen en welke premies je kunt verlagen. Zo kun je meer controle krijgen over je financiën en je stressniveau verminderen.

Conclusie

Wil je je vaste lasten verlagen? Dat kan! Volg de bespaartips in dit artikel en vind manieren om geld te besparen op je verzekeringen. Door kritisch te kijken naar je uitgaven, abonnementen op te zeggen en over te stappen naar goedkopere verzekeringen, kun je grip houden op je geld en je vaste lasten verminderen.

Begin vandaag nog met het vinden van goedkopere opties en bespaar geld!

Meer over vaste lasten

Als je geïnteresseerd bent in “Vaste lasten besparen”, dan ben je op de juiste plek! Begin met de basis en duik in ons artikel over “Energie besparen“. Heb je je ooit afgevraagd hoe je op je “Telefoonrekening” kunt besparen? Of misschien overweeg je “Milieuvriendelijke keuzes” te maken en tegelijkertijd “stroom besparen“? We hebben ook tips om specifiek “gas besparen koken” te helpen.

De winter staat voor de deur, dus het is wellicht een goed moment om naar ons stuk over “Verwarming” te kijken. Als je kijkt naar manieren om te besparen op persoonlijke uitgaven, hebben we gidsen voor “Goedkopere verzekeringen”, het verminderen van “Gezondheidszorg kosten” en “Educatiekosten“.

Voor gezinnen kan “Kinderopvang kosten besparen” en “Huisdier kosten besparen” een groot verschil maken. Als je erover denkt om op vakantie te gaan, bekijk dan onze tips voor het besparen op “Vakanties“. En als je thuis bent, zijn er altijd manieren om te besparen, of het nu gaat om “Eetkosten“, “Schoonmaakkosten” of zelfs “Fitnessabonnement besparen“.

Kleding kopen hoeft niet altijd een fortuin te kosten. Ontdek hoe je kunt besparen op “Kleding“. En terwijl je toch bezig bent, bekijk onze artikelen over “Auto onderhoudskosten“, “Hypotheek besparen” en zelfs manieren om te besparen op “Belastingen“. Elk beetje helpt, dus waarom niet beginnen met “Besparen” vandaag?

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “Hoe verlaag je vaste lasten: goedkopere verzekeringen vinden”?

“Hoe verlaag je vaste lasten: goedkopere verzekeringen vinden” gaat over het vinden van lagere tarieven voor verzekeringen om geld te besparen op vaste lasten.

2. Hoe kun je besparen op verzekeringen?

Je kunt besparen op verzekeringen door de kosten van verschillende verzekeringen te vergelijken, over te stappen naar andere verzekeringen met lagere tarieven en tips te gebruiken om goedkopere premies te vinden.

3. Waar kan ik nog meer op besparen?

Naast het besparen op verzekeringen, kun je ook minder uitgeven aan boodschappen, lidmaatschappen stopzetten, energiekosten verlagen en kritisch kijken naar alle uitgaven.

4. Hoe houd ik grip op mijn geld?

Grip houden op je geld kan door minder uit te geven aan vaste lasten zoals je hypotheek, vervoer en lidmaatschappen. Het is ook belangrijk om abonnementen op te zeggen en goedkopere opties te ontdekken.

5. Hoe vind ik goedkopere verzekeringsopties?

Goedkopere verzekeringsopties kun je vinden door de kosten van verschillende verzekeringsplannen te vergelijken en te zoeken naar verzekeringen met lagere tarieven.

» Referenties

1. How to Budget for Fixed and Variable Expenses, By Emily Starbuck Gerson, May 12, 2023
https://www.experian.com/blogs/ask-experian/how-to-budget-for-fixed-and-variable-expenses/

2. Budgeting Tips: 10 Ways to Lower Your Life’s Fixed Costs, WRITTEN by JOSHUA BECKER
https://www.becomingminimalist.com/budgeting-tips/

3. Do Consumers Distinguish Fixed Cost from Variable Cost? “Schmeduling” in Two-Part Tariffs in Energy, Koichiro Ito & Shuang Zhang, REVISION DATE August 2023
https://www.nber.org/papers/w26853

» Referenties

Team Vastelastenbesparing.nl

Team Vastelastenbesparing.nl

Wij zijn het gepassioneerde team achter Vastelastenbesparing.nl, vastbesloten om jou te voorzien van praktische inzichten om je vaste lasten te verminderen. Met een diepgaande toewijding aan financiële welzijn en besparingen, streven we ernaar om onze bezoekers te voorzien van waardevolle kennis en advies. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het realiseren van financiële gemoedsrust en het creëren van een sterke financiële basis. Lees meer over ons >
Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *