Je bent gek op films en series, bent een echte bingewatcher, een ware film- en serieliefhebber. Door Netflix, Videoland en Discovery Plus worden we op onze wenken bediend. Maar opgelet: er zijn meer streamingdiensten in Nederland. Wij hebben de bekendste voor je verzameld! In dit blog vind je de voor- en nadelen van de Nederlandse streamingdiensten. 

Een greep uit de Nederlandse streamingdiensten

In Nederland hebben we diverse aanbieders op de markt met een abonnementsdienst. Hieronder vind je een greep uit de Nederlandse streamingdiensten, zodat jij weet welke videodienst bij jou past. 

Netflix

Netflix is in veel landen vertegenwoordigd. Netflix maakte als eerste streamingdienst het streamen van onbeperkt series en films mogelijk voor een maandelijks bedrag. Geniet van films en series in iedere genre. 

Voor- en nadelen Netflix

Netflix heeft een ruime keuze uit films en series. Ook hebben ze veel eigen producties van hoge kwaliteit. Het nadeel van Netflix is dat ze aan de wat duurdere kant zijn, om te streamen op twee apparaten betaal je namelijk al €7,99.

Videoland

Waarschijnlijk ken je het Nederlandse alternatief van Netflix al: Videoland. Dit is de streamingdienst van RTL, waarbij de nadruk ligt op het aanbod van televisieprogramma’s. Hierdoor kun je genieten van Holland’s Got Talent en Married at First Sight zonder reclames. Naast televisieprogramma’s vind je op Videoland veel series en films van eigen bodem, maar ook internationale topseries kunnen niet ontbreken natuurlijk.

Voor- en nadelen Videoland

Je hebt een exclusief aanbod van veel tv-programma’s van RTL. Kunt bekroonde Original documentaires en series bekijken en kunt tegen een lagere maandprijs kijken in ruil voor reclames. De nadelen zijn dat je een kleiner aanbod krijgt en Videoland niet goedkoop is in vergelijking met de concurrent. Kom je tot de conclusie dat Videoland niets voor jou is, dan kun je Videoland opzeggen en kiezen voor een andere dienst. 

HBO Max

Via HBO Max kijk je veel actuele films en series. Denk aan de grote titels als Game of Thrones en Friends. HBO Max heeft een flink aanbod die met gemak Netflix kan verslaan. Daarnaast is het ook nog eens de helft goedkoper.

Voor- en nadelen HBO Max

HBO Max biedt veel content aan voor een minder maandbedrag dan Netflix. Met het standaard abonnement kun je tot op wel 3 verschillende apparaten tegelijk kijken. Het nadeel is dat je met het basisabonnement maar op 1 apparaat kunt kijken.

Discovery Plus

Met Discovery Plus kun je genieten van real-life entertainment. In tegenstelling tot de eerder genoemde streamingdiensten focust Discovery Plus zich op het echte leven. Op Discovery Plus kun je terecht voor veel TV-programma’s, reality shows en documentaires. De eerste 3 maanden kun je het abonnement proberen voor €1,00. Kom je er na deze maanden achter dat het niets voor jou is? Dan kun je gemakkelijk Discovery Plus opzeggen

Voor- en nadelen Discovery Plus

Op Discovery Plus vind je tv-programma’s die je tot 7 dagen vooruit kunt kijken. Je kunt live sportzenders bekijken en betaalt maar een laag maandbedrag van €3,99. Helaas kun je op Discovery Plus niet alle zenders bekijken en heb je een minder aanbod van fictieve films en series.

De beste match

Hopelijk weet je na het lezen van dit blog wat de beste streamingdienst voor jou is. Iedere streamingdienst heeft zijn eigen aanbod, dus er is voor ieder wat wils. Gelukkig kun je bij de videodiensten proefabonnementen nemen, doe dit ook zeker want zo kun je een nog betere keuze maken!